ik
wil
je

 

 

 

 

 

Omgekeerde theatertaal
Theatertaal en schrijven met woorden… ik keer mijn werkwijze om.
Tot nu toe waren beeld en improvisatie het vertrekpunt van een repetitieproces. Toneeltekst ontstond in een latere fase. Nu is schrijven de stàrt van een productie. Woorden geven aan wat niet gesproken kan worden, is een spannend, opwindend proces!

IK WIL JE, Comedia Amore
Vier Personages op zoek naar de Ultieme Kus. Ze raken verstrikt in liefdesrelaties, vereenzamen, haten, ontwijken en beminnen.
Het publiek wordt uitgedaagd om uit een serie kussen zijn/haar ultieme kus te kiezen. IK WIL JE is als scenario geselecteerd en wordt gespeeld tijdens het Hollandse Nieuwe festival op 4, 5, 6 en 7 november 2009 op het Westergasfabriek terrein in Amsterdam. (zie archief)
zie
www.hollandsenieuwe.nl

MONIKA PAGNEUX, a moving life
Monika Pagneux, a moving life is een boek in wording over een bijzondere vakvrouw en haar theateronderzoek in de twintigste eeuw. Het boek geeft een rijk geschakeerd beeld aan de hand van interviews met Pagneux en geestverwanten, quote’s, foto’s en achtergrond informatie. Ter inspiratie voor theatermakers en theaterliefhebbers, iedereen die geïnteresseerd is in (fysiek) theater. (Zie toelichting, archief)

archief
SCHRIJVER