eigenaardige
theatervrouw

 

 

 

 


Loes Hegger
Ik kom uit een gezin van zeven kinderen. We woonden in een groot huis, in een lommerrijk dorp aan de rand van de Veluwe. Mijn vader was geen doorsnee dominee. In ons huis werden mensen opgevangen uit de hele wereld. Een asielzoekerscentrum avant la lettre. Ik groeide op temidden van Spaanse trouwpartijen en Italiaanse maaltijden. Aan de waslijn wapperden kleurige sari's uit India. Ik hoorde de bewoners zingen in alle talen en zag hun vreugde en verdriet.

Universeel theater
Die bonte mengeling van mensen, geuren en talen hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. Mijn verbeelding is gevoed door de verwondering over al die levens. Theater is voor mij een zoektocht naar datgene, wat ons mensen met al onze verschillen verbindt.

Acteursopleiding in Parijs
Door mijn scholing en werkervaring ben ik internationaal georiënteerd. Tot op dag van vandaag zijn de acteerlessen van Monika Pagneux en Phillipe Gaulier (verwant aan Lecoq) de inspiratiebron voor al mijn werk. Begin jaren tachtig studeerde ik bij hen aan de Ecole Internationale Formation Théâtrale in Parijs. Ik leerde theatermaken met levenslust, vakmanschap, plezier en bezieling.
Door het volgen van masterclasses bij Pagneux in de loop der jaren ben ik specialist geworden in deze acteurstraining. Ik ben gevraagd om een boek over haar werk te schrijven. Lees meer hierover bij Schrijver.

 

opleiding

LOES HEGGER